New York - Linn og Una

Our boots are made for walking; Frihetsgudinne, Empire State Building, shopping og mye mer. Det er en hel del som skal oppleves i "The Big Apple".

Etter å ha vært på reise i over 20 timer, hvorav 17 av disse var ombord i fly, ankom vi omsider New York City seint søndags kveld. Vi har i tillegg forflyttet oss hele 18 timer tilbake i tid, noe som gjør at søndag 18.desember ble en veldig, veldig lang dag (hele 42 timer faktisk). Vel framme på hostellet ble det et gledelig gjensyn med Helene, Unas venninne fra folkehøyskolen. Hun kom til NY noen dager før oss. Slitne etter mange timer med reising og minimalt med søvn stupte vi fort i seng.

 

Mandag, 19.12.11
Vi våknet litt seinere enn planlagt, men etter så lite søvn som vi har fått siste to døgnene var det kanskje ikke så rart. Vi kom oss avgårde med subwayen til berømte Times Square. Der ble vi møtt med gigantiske TV-skjermer, lys og det som verre er (om natten må plassen være en epileptikers verste mareritt)., og ja; det er akkurat slik som det ser ut på film. Etter å ha vandret rundt der og glodd på ting en stund, dro vi videre til South Wharf for å ta fergen ut til Liberty Island og Frihetsgudinnen. Vi ble imidlertid møtt med århundrets lengste kø, og konkluderte med at slaget var tapt (begynte dessuten å bli relativt seint på dagen for å ta en slik tur). Vi skaffet oss i steden billetter til første ferge morgen etter, i håp om mindre folk. Vi gikk rundt på Manhatten, og kom blant annet over en flott kirke kalt St. Pauls Chapel. Vi jobbet oss omsider opp igjen til Times Square, hvor det ble litt shopping. Undertegnede fikk blant annet anskaffet seg en etterlengtet kåpe mot kulden. Om kvelden så vi musikalen "Avenue Q", et utrolig morsomt stykke som minner litt om Muppetene. Vi storkoste oss alle tre, og var fornøyde med dagen.

 

Tirsdag, 20.12.11
I dag var vi oppe og ute av døren litt over 7. Likevel presterte vi å få dårlig tid til båten ut til Liberty Island (der  hvor Frihetsgudinnen står), og endte opp med å løpe som noen idioter på slutten. Heldigvis rakk vi det, og kunne puste lettet ut da vi la fra kai. Vi ble først sluppet av på Liberty Island. Der gikk vi en runde rundt statuen og tok usaklig mange bilder (fikk ikke lov til å komme opp i den, pga restaurering), før vi gikk ombord i båten igjen. Vi ble fraktet videre til Ellis Island, den øyen immigrantene først kom til da de ankom USA for over hundre år siden med håp i blikket. Vi var inne på museumet det i en god stund, da det var mye interessant lesestoff. Vi kom til og med over en del av museumet hvor "Per Spelmann" ble spilt. Vi ble en smule overrasket da vi hørte sangen, men fant ut at det var veldig artig. Tilbake på fastlandet tok vi turen til utstillingen "Bodies", som består av menneskekropper uten hud, kort fortalt. Veldig fascinerende. Kanskje ikke passende for alle, men for to medisinstudenter og en sirkusartist er kropp veldig spennende. Videre tok vi turen til Empire State Building, og tok heisen opp til 86. etasje, hvor det er utsiktsområde. Vi fikk se en fantastisk utsikt utover hele New York. Dagen ble avsluttet med atter mer shopping, og da vi kom tilbake til hostellet over ni om kvelden var vi alle rimelig slitne.

 

Onsdag, 21.12.11
Da vi våknet i går var ikke formen til Una helt på topp. Hun hadde et snev av forkjølelse over seg, men til tross for dette var hun klar for en ny dag med sightseeing. Vi begynte med å ta subwayen til Rockefeller Center. Det er digert og dyrt, men verdt å ta seg en runde der likevel. Vi var blant annet inni en diger Lego-butikk, og vi følte oss alle litt som barn igjen. Utenfor fikk vi se skøytebanen som "alltid" er med på film. Videre så vi på St. Patricks Cathedral, en veldig flott, stor kirke. Etterpå ble det, atter en gang, shopping. Vi var innom dansebutikker, vanlige klesbutikker og en stor Disney-butikk som ligger på Times Square. Lykke! Etterpå var vi alle slitne i beina, i tillegg til at Una ikke var helt i slag, så vi fant ut at det var best å trekke tilbake til hostellet. Una krøp etterhvert til køys, mens jeg og Helene ble sittende i fellesrommet. Der dukket plutselig Anthony (en artig canadier vi var en del med i Kina) og hans venninne Mariela opp. Det ble et gledelig gjensyn og vi ble sittende å prate i felre timer. Etter hvert kom også Una ned, og formen hennes var heldigvis mye bedre. Flott avslutning på kvelden med andre ord.

 


Nå er det på tide for meg å ta sekken på ryggen og vende snuten hjemover. Jeg takker mine fantastiske reisepartnere for en utrolig flott reise. Gleder meg til vi skal gjøre alt på nytt om 10 år. Og til dere trofaste lesere; fortsett å lese, det vil dukke opp mange nye spennende innlegg framover i tiden som kommer også. Adjø, hade bra, bye bye, lao con, ciao, og alt det der. God jul, folkens!Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (10)

0
anbefalinger

Lene - 22.12.2011 - 17:40

:-)

Jeg og vil!

God hjemreise Linn :-)


0
anbefalinger

Hege og Stine - 22.12.2011 - 21:31

..

God tur hjem Linn, husk jorden rundt cruiset når vi blir pensjonister :p Og Una, Du må kose deg masse i NYC!


0
anbefalinger

Stian - 22.12.2011 - 21:37

Flott å følge med

Har vært flott å følge med dere på reisen og alt det spennende dere har opplevd. Fått mange fine tips til hvor jeg skal i årene fremover. God tur hjem :)


0
anbefalinger

Una - 22.12.2011 - 22:31

Linn

Linn... Du har dratt fra meg! Akk og ve... Nesten 6 mnd sammenhengede med deg og nå er du borte. Vet ikke om jeg overlever helt frem til 9. jan jeg... Mulig jeg må innom deg ganske snart etter at jeg kommer hjem. Og det er ikke bare for å hente tingene mine altså :p


0
anbefalinger

Ma-Tos - 23.12.2011 - 10:09

Bare 10 dager til du er hjemme :-) Una

Takk for fin julehilsen. Skal vi skype på julaften?

Hils Helene og god Jul til dere begge.


0
anbefalinger

Ove og Marit - 23.12.2011 - 14:35

God jul!

God jul til Linn og Una. Det har vært kjekt å følge dere rundt hele, halve (?) verden.


0
anbefalinger

Storesøss - 23.12.2011 - 16:55

GOD JUL

Vi savner deg UNA.. Julen blir ikke helt det sammen uten rare deg!


0
anbefalinger

Storesøss - 23.12.2011 - 16:56

God tur hjem Linn, håper du får en fin J

God jul til Stine og Hege også.

Gleder oss til å følge bloggen deres videre etter at de andre er kommet hjem:)


0
anbefalinger

Linn - 24.12.2011 - 12:04

Hjemme

Takk for julehilsen. God jul til dere alle. :) Jeg er nå trygt hjemme i Bergen igjen. Turen gikk bortimot knirkefritt, med unntak av bagasjetrøbbel, og at sekken min ble værende igjen på Gardemoen(hurra for tekniske problemer). Den ble heldigvis ettersendt, så sekk og julegaver kom på plass seint i går kveld.

Hege og Stine: Kos dere mye i Auckland. Hils mye til Ragnhild. :)

Una og Helene: Kos dere resten av tiden i NYC. Hils Anthony og Charlie fra meg. :)


0
anbefalinger

Emma og Svein - 24.12.2011 - 12:14

Takker!

Hei Una! Vi takker dere alle for mange og spennende reisebrev. Riktig god jul og et godt nytt år. Beste hilsner

Emma og Svein


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til